Trygt, dejligt og.........usikkert!!!!

Det er mit ego!

louise - blogHvorfor er ordet “ego” blevet et tabu? I dagens Danmark er det jo forbudt at have et ego. Man er egoist,  egocentreret, selvfed, selvcentreret ovs. …. COME ON!
Én ting er at man har et ego, en anden ting er, at man bliver forbundet med et eller flere af de førnævnte ord, hvis du nævner dig selv en gang for meget i en sætning. Man vokser op med at man skal huske og tænke på andre mennesker, og man skal tage sig af alle andre omkring en selv. Du skal endelig ikke have et ego, for hvem har lyst til at være egoist.

Nu skal jeg fortælle dig noget! ALLE HAR ET EGO!! 
Du har et ego, jeg har et ego, din bedste ven har et ego….Det er ikke forkert! Man må faktisk godt have et ego, og det er helt okay at have sig selv kært. Hvorfor skal vi opdrages til at det er forkert? Det er vel kun “forkert” hvis det bliver i for voldsom grad….er det ik? Det vil jeg i hvert fald mene. Selvfølgelig skal man tænke på andre mennesker, og man skal da bestemt heller ikke rende rundt i verden og tro at man kun er sig selv. MEN! Når det er sagt, så er man jo til en hvis grad alene. I princippet er det jo det samme vi får af vide når vi skal ud og flyve.  Hvis iltmaskerne bliver udløst, så skal man tage sin egen på først, inden man hjælper andre. Hvorfor er der så ikke nogen der kalder det egoistisk, og beder om at få lavet vejledningerne om? – Det er fordi, det handler om liv eller død!

Dvs. at hvis det handler om at leve eller dø, så er det lige pludselig helt okay at tænke på sig selv?……..Er jeg den eneste der ikke synes det giver mening? Vi kender vel allesammen den følelse, at vi ikke vil ligge på vores dødsleje og sige: “Hvorfor nåede jeg ikke at gøre det i mit liv”. Jeg nægter at tro på, at der er nogle mennesker, der ønsker at ligge og sige det. Man vil gerne have mest muligt ud af sit liv, og nå at opleve alt det man drømmer om. Selvfølgelig vil man det, men du må endelig huske ikke at tænke for meget på dig selv i dagligdagen. WHAT THE FUCK!!?? 

Det hænger jo ikke sammen. Selvfølgelig skal man da tænke på sig selv, ellers kommer du ikke længere frem. Du kan ikke “hjælpe” andre før du har hjulpet dig selv. Men alt er blevet egoistisk i dag.
En simpel ting kan være noget jeg oplevede i går. Nogle af dem fra mit hold jeg stod og snakkede om instagram. En af pigerne nævner at hun også har en instagram, men hun bruger den mest til at promovere sig selv. I den forbindelse sige hun så: “Ja, på min instagram har jeg egentlig mest en masse billeder af mig selv. Det er der jo nok mange der vil sige er lidt egoistisk..” Der stoppede jeg med at lytte! Er det egoistisk at have mange billeder af sig selv på sin instagram? Er det så også forkert at se sig selv i spejlet, og være stolt og glad for det man ser? Nej! Det er da så top fedt for den enkelte person! Hvis du hviler så meget i dig selv, at du er glad for at have mange billeder af dig selv på instagram, så er du jo bare et sted, hvor du har det godt med hvem du er. På alle måder! også at kunne tillade sig selv at være sårbar.
Hvordan kan det være dårligt? Hvordan kan det være dårligt, at vælge sig selv frem for andre på det personlige? Det er det ikke! Vælg dig selv først, derefter kan du vælge andre. I mange tilfælde hjælper du også andre ved at hjælpe dig selv. Hvis du fokuserer på at være et godt menneske, og blive en gladere og mere positiv person, så hjælper du også andre mennesker. Du påvirker dem positivt ved at være rar ved dem. Og du kan bedst være rar over for folk, hvis du er rar over for dig selv.

Jeg er ked af at sige det, men alt der kommer ud, kommer fra dig selv. Og ingen andre!

Vær egoist!!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trygt, dejligt og.........usikkert!!!!