Smil! - Det smitter faktisk!

En tur i rummet! – “The Martian”

The Martian Launch One Sheet

I går havde jeg fødselsdag! Hurra hurra hurra! I den anledning blev je inviteret i biografen af min søde kæreste, og vi skulle ind og se “The Martian”. Jeg er næsten ked af at jeg ikke fik noget med ind som jeg kunne tage noter på! På den anden side…..jeg havde nok ikke fået det brugt alligevel.

Det er faktisk længe siden jeg har set en film der har inspireret mig lige så meget som denne her gjorde. Til dem af jer der ikke ved noget som helst om filmen, vil jeg lige fortælle kort om den.

Man møder 6 astronauter på Mars. De er igang med en mission, men må afbryde denne pludseligt og sætte kursen mod jorden, da der nærmer sig en storm som er værre end først antaget. En af astronauterne bliver dog ramt af en klippe under stormen, og forsvinder fra de andre. De går ud fra at han er død. MEN! Selvfølgelig er han da ikke det! Nu står han tilgengæld  alene tilbage på en fremmed planet, og kun med en hvis mængde forsyninger. Igennem filmen oplever man ham håndtere det ene problem efter det andet, mens man ser folkene fra NASA prøve at hjælpe ham.

Nu skal jeg jo selvfølgelig heller ikke røbe for meget, men hvis der er noget denne film slår fast, så er det at vært eneste problem/udfordring vi møder netop bare skal ses som et problem, som har en løsning. Det er bare vores opgave at finde den. Tag et problem og løs det, tag det næste problem og løs det, tag det næste igen, og igen, og igen osv. Til sidst opnår du det du vil.

Mark, som den strandene astronaut hedder, stopper ikke én eneste gang. Han løser problemerne et ad gangen. Og da alting ser ud til at gå perfekt, så sker der selvfølgelig en katastrofe, der giver Mark problemer til halsen igen. Mange vil nok mene, at de er man jo nødt til at gøre i filmen, for ellers ville den jo blive kedelig. Sandt nok!
Men er jeg den eneste der kan kende mønstre fra ens eget liv? Er det ikke tit sådan, at når vi synes alt går helt vildt godt, så sker der et eller andet, hvor man føler at man må begynde forefra igen.

Her vil en meget klog mand jeg kender sige: “Det er universet der udfordre dig”. Ja mon ik! Hvorfor fanden skal det dog være sådan? Hvorfor kan det ikke bare gå godt, når man nu lige har kæmpet 1 gang for at få det til det? That’s life!
Astronauten Mark siger på et tidspunkt noget om, at man altid vil komme ud et sted hvor tanken om død vil være der. Man vil blive presset så langt ud, at man vil få tanken “Okay, det var det. Jeg skal dø her.” Den tanken kan man affinde sig med………nah….man kan også vælge at løse problemet!!!

Så hvad gør du når livet går dig i mod? Affinder du dig med det, og bilder dig selv ind, at så var det nok ikke den vej du skulle gå i dit liv? Så er det bare nemmere at lade “andre styre det. Fandme nej!! Du bestemmer over dit liv, og du kan vælge lige præcis det du vil! Men er du stærk nok til at tage kampen op? For jeg kan love dig for, at det bliver en kamp!

Skal du have syn for sagen? Gå i biografen og se “The Martian”. Den får alle mine anbefalinger!!

the martian 3

the martian 4

 

the martian 5

the martian 6

Pernille René
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smil! - Det smitter faktisk!