Det er mit ego!

“Hakuna Matata – er de klogeste ord!”

disney 2Jeg ELSKER disney!! Og hvem gør ikke det? Jeg tror ikke jeg har mødt et eneste menneske, der helt ærligt har kunnet sige, at de aldrig er blevet påvirket af en disney film eller sang.
Der er jo den ting med disney, at de fleste kan alle historierne og sangene. Vi bliver glade af dem, og synes de er skønne og sjove på alle mulige måder. Men hov!..disney film? De er da mest for børn? – Det synes jeg nu ikke! Godt nok er jeg meget barnlig, men disney indeholder jo meget mere end bare sjove tegninger og gode sange. Disney henvender sig godt nok til børn, men mange af deres budskaber er fantastiske! – også for voksene!

bjørnebrødre
En af mine yndlings disney film er Bjørne Brødre. Bjørne Brødre handler om en ung dreng der skal blive en mand. Ånderne fortæller ham, at det han mangler for at blive en mand er kærlighed. Det nægter han at acceptere. Det betyder så, at ånderne tvinger ham til det. De forvandler ham til en bjørn. Han bliver tvunget ud af sine vante rammer, og må ud på en rejse for at blive menneske igen. Igennem denne rejse oplever han, at livet kan indeholde andre værdiger end han troede. Han lærer hvad kærlighed er, og finder sig selv.
Se det er jo en rigtig sød historie om kærlighed til andre mennesker og til livet. Det er det primære budskab som gerne skulle nå ud til børn.

Når jeg ser filmen, ser jeg dog en masse andre ting end det. Som jeg nævnte før, bliver han tvunget ud af sine vante rammer. Han bliver presset ud over grænsen, og han kan ikke gå tilbage igen, uden at komme igennem alle disse oplevelser og indtryk. Han finder sig selv på denne måde. Disney har bare valgt at bruge kærlighed som det primære element i denne film. I virkeligheden er der jo langt flere elementer i filmen. Voksne mennesker kan jo få langt flere ting ud af den end børn. Respekt for andre, forståelse, glæde, bekymrings frihed og at være tro mod sig selv, selvom det betyder at man efterlader nogen man holder af. Jeg elsker bare den film!!

askepot
Askepot! En god gammel klassiker, og bestem stadig lærerig! Askepot er historien om en ung pige, der lever i noget af det værste man kan forestiller sig. Hun er omgivet af mennesker der bestemt ikke vil hende det godt. Alligevel forbliver hun tro ved sig selv, og er en sød, kærlig og dejlig pige.

Askepot er et dejligt eksempel på at alt det man giver kommer igen når man trænger til det. Askepot er den med de mindste midler over hovedet, og alligevel forbliver hun en glad pige, der hjælper alle de steder hun kan, fordi det gør hende glad. Hun ender med at opnå sin drøm, fordi hun er tro ved sig selv, og forbliver et positivt menneske igennem det hele.
Denne film er så fantastisk i dens billede af at være tro mod sig selv, og samtidig påvirke andre. Gør noget godt for nogle andre, og det vil komme tifoldigt tilbage til dig, når du har brug for det.  Det gør dig til et bedre menneske over for andre, men jeg kan love sig for, at det også vil smitte af på din egen personlighed. Man skal bare huske at have sig selv med i det…hele vejen!

hakuna matata

“Hakuna Matata!! – Er de klogeste ord!!!” Ja det skal jeg love for!! Tag det roligt! – det er da et dejligt udtryk! Løvernes konge er nok en af de aller største film fra disney. Den rammer på historien, sangene og den skønne figurer. Historien om løven Simba, der flygter fra sit hjem, i troen om at han er skyld i sin fars død. Her efter møder han Timon og Pumba. De lærer ham nok en af livets vigtigste regler. “Hakuna Matata” – Tag det roligt. Lad være med at tage livet så tungt. Livet er en leg, og dejlig afslappende. SImba bliver dog indhentet af sin fortid. Han bliver konfronteret af en tidligere veninde. Men Simba vil ikke tilbage – han flygter stadig. I sin Hakuna Matata tilværelse har han glemt sig selv. Da han finder ud af det, vender han tilbage til sit tidligere hjem for at bekæmpe sin onkel, der er skyld i Simbas flugt.

Lærdommen ved denne film er, at det er vigtigt både at kunne tage det roligt, men også huske på hvem man er. Man kan ikke flygte fra sit liv, men man kan samtidig heller ikke hænge sig i fortiden. Fortiden gør dig ikke til den du er. Du bestemmer selv hver eneste dag hvem du er. Lad være med at hænge dig i din fortid, men stå stadig til ansvar over for din nutid, og forbliv hvem du er. Hakuna Matata!

Voksne mennesker burde virkelig se nogle flere disney film, og faktisk se lidt mere efter end det umiddelbare. Det umiddelbare kan være lige så godt, men disney indeholder langt flere fortællinger end som så. Både i historier og i sangene.

Bjørne Brødre 2: “Her er mit hjem”
Alle ting forandres, ingen ved hvornår
Det jeg føler nu, er noget andet end igår

Forvirret og forundret, et hjerte slår så let
En følelse med et fremmet navn er vågnet med et sæt

Jeg var så blind for de ting jeg gik glip af men
Det er fortid i dag
For nu kan jeg se, der meget mere at lær’
Jeg starter på min færd
Jeg slipper det der var
For nu kan jeg se, det meget mere at gi’
Det bobler inden i
Mit hjerte er vågnet, jeg hører det kalde 
Og her er mit hjem, hjem, hjem
Her er mit hjem!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er mit ego!