Nyt eksperiment! - Giver Facebook dårligt humør?

“Men du er jo ikke studerende?”

59361-jpg

Nu går jeg jo, som én ud af mange unge, på en selv betalt uddannelse. Det gør ikke uddannelsen mindre værd på nogen måde, skønt nogle kan have en tendens til at se det sådan.
På min skole handler det (sjovt nok) meget om personlig udvikling. Jeg går i skole 3 gange om ugen, fra kl. 8.00 til 15.00 ca. Mange vil jo nok tænke, at det da godt nok er lidt jeg går i skole, og ja! Det er meget lidt jeg går i skole, til gengæld er undervisningen intens på en helt anden måde. Jeg kan love dig for at man er godt træt og brugt efter sådan tre dages undervisning.

Det er en skam at man har en tendens til at tage så let på disse uddannelser. Jeg har gået ½ år på KU, så jeg har prøvet lidt hvad det vil sige, at gå på et universitet. Der er enormt meget arbejde i det for de studerende! Der er jo dårligt tid til noget som helst andet. Jeg vil dog påstå at min nuværende skole er mindst lige så hård. Vi får ikke over 100 sider, som skal læses til dagen efter. Vi har ikke afleveringer hver uge, og vi har ikke forelæsninger osv. op til 5-6 gange om ugen. Til gengæld har vi et andet arbejde som handler om os selv. Vores lektier omhandler også læsning af bøger, men ikke til én bestemt dato. Vi har faste små “rutiner” hver i sær, som også skal gøre hverdag. Vi er teknisk set “i skole” hver eneste dag. Jeg tvivler ikke på, at alle studerende er i skole hver dag, hvis de laver det som de virkelig vil.

Men….foreskellen er bare…..jeg er ikke studerende! I hvert fald ikke i følge samfundet. Jeg kan f.eks. ikke få SU. Helt fair! Jeg betaler selv for min uddannelse, og jeg har selv valgt at gå på den. Men hvorfor går jeg ikke for at være studerende ellers? Jeg er ikke berettiget til en ungdomsbolig f.eks. fordi jeg ikke er studerende? Så de mener, at når jeg går på en selv betalt uddannelse, så har jeg både tid, mulighed og økonomi til at leve som en helt normalt person…..øhm? Der er noget der er lidt misforstået her. Jeg har ikke mere tid end alle andre studerende, bare fordi jeg selv betaler for min uddannelse! Hvorfor skal man kunne klare det hele, bare fordi jeg godt vil have en anden uddannelse, som jeg endda er villig til selv at betale for?

uddannelser

Jeg smider ikke penge og tid ud på noget som jeg ikke vil. Betaler man for sin uddannelse er man engegeret i den, og man gør det man skal (selvfølgelig er er der undtagelser). Det eneste sted jeg er blevet mødt med, “jamen, du er skam under uddannelse hos os”, var hos min forsikring. Puha! For det kan ellers godt blive en dyr affære for min økonomi. Men når ja, jeg går jo på en selv betalt uddannelse, så jeg har jo masser at tid og mulighed for at arbejde og tjene rigeligt til at kunne leve!

WTF!!?? Jeg har ikke mere tid end andre studerende! Jeg synes bestemt ikke jeg skal have SU. Niks! Men jeg synes det er lige stramt nok at leve som almindelig lønmodtager, når man faktisk er under uddannelse!

Jeg bruger penge og tid på en uddannelser som jeg faktisk vil. Jeg vil den så meget, at min fritid er sat af til den også. Men når ja, jeg er jo ikke studerende, og jeg har det jo langt lettere end andre studerende……men jeg betaler da stadig skat?

Alt dette hænger for mig sammen med min udvikling! Jeg oplever gang på gang, at disse udfordringer kan spænde ben for mig. Synes du det lyder hårdt for mig? eller piver jeg bare lidt? Tja, det er jo som man ser det. Jeg kan faktisk også godt forstå hvorfor systemet er at sådan sammen. Jeg kan godt se det selvvalgte i en uddannelse som min, og når jeg har valgt det, må jeg jo også vide hvad jeg er gået ind til. Det måske også værre svære at adskille selv betalte uddannelser og kurser osv. fra hinanden. Derfor kan det jo også ende med “naglepilleri” hvis man begynder at kalde nogle for studerende og ikke andre.

students
Jeg har valgt at se på det på den måde, at jeg får en gave forærende. Jeg lære at kæmpe for tingene. Ikke dermed sagt at studerende ikke kæmper for det, men vi kan vel også alle blive enige om, at der er andet pres der ligger, når man spare op til en uddannelser, og sørger for også at kunne leve ved siden af. Det er udfordringer som jeg møder nu, og derfor vil være bedre til at håndtere når jeg møder dem igen. Det er jeg taknemmelig for.

Men hvorfor skriver jeg så dette? Det er meget simpelt. Jeg søger at forstå, for jeg kan få forståelse. Derfor fortæller jeg hvordan jeg ser det, men også forsøger at forstå, hvofor det nu engang er som det er. Det er en generel metode, som kan bringe en længere frem mod ens mål. Det er i hvert fald hvad jeg har oplevet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt eksperiment! - Giver Facebook dårligt humør?