"Mor, der skal altså krymmel på!"

Nyt eksperiment! – Giver Facebook dårligt humør?

12185876_10207777811145923_1890687983_o

Jeg sad i går aftes og var lige blevet færdig med nogle af mine øvelser. Helt normalt gjorde jeg som det meste af befolkning, jeg greb mobilen og kiggede på facebook. Her opdagede jeg så, at man er ved at igang sætte et nyt eksperiment. Man ønsker at undersøge hvorvidt Facebook påvirker humøret negativt.

Se det er jo egentlig en spændende ting synes jeg, men da jeg så læste mere om det, og så en lille fin video, ja…så må jeg indrømme at jeg sad med en lidt forkert fornemmelse bagefter. Jeg synes faktisk projektet her er grebet lidt forkert an. Det er i hvert fald formuleret lidt spøjst.

Man har taget hele den her hverdag, som rigtig mange mennesker har (Inkl. mig selv!), nemlig at man er på Facebook en stor del af dagen. Facebook er jo et socialt medie, og derfor følger man jo med i ens familie, venners og bekendtes hverdag. Hvordan kan det så være negativt? Jo – det hænger sådan sammen, at opslag, billeder og video kan påvirke os negativt, fordi vi på den måde bliver mindet om ting vi ikke gør/kan i vores eget liv. Nu siger jeg lige noget, som dem af jer der har fulgt lidt med i min blog, sikkert vil kunne genkende: DU KAN ALT!!!

Jeg kan ikke understrege dette for meget, og hvis jeg kunne finde ud af det, ville jeg få det til at springe ud i hovedet på folk med et festfyrværkerig, hver eneste gang de bliver i tvivl. Vi kan alt! Vi kan gøre lige præcis hvad vi vil. Hvorfor skal det være forkert, at vores bedste ven spiser sundt? Hvorfor kan jeg få det dårligt over det? Det kan jeg kun hvis det i mit hovede lyder sådan her: “Ej, han har også overskud til det, og pengene, og tiden. Hvis jeg bare havde det så…” ….. øhm….. i min verden lyder det som dårlige undskyldninger!

Tro mig! Jeg kender godt følelsen! Man har ikke tiden, man har ikke pengene osv. Vi kan jo finde på tusindvis af undskyldninger, men ingen af dem holder! Hvis du vil noget, så kan du! Bare gør det! Det er så simpelt! Det er andet er flugtveje. Vil du spise sundt? Så gør det!

tablet-smiley

Hvorfor skal alle vores personlige undskyldninger smides over på Facebook lige pludselig? Personligt er jeg rigtig glad for Facebook. Jeg synes det er et fantastisk medie, til at følge med i al verdens ting. Det handler jo om at vende ens tanker. Okay, min bedste ven er lige flyttet i egen, nyistandsat lejlighed i centrum. Shit man! Hvorfor fanden skal det også altså være ham. Han sgu sagtens! Det er også fordi han tjener mere end mig……Og han tjener måske 10 kr. mere i timen end mig…..Jeg får da ikke noget som helt ud af at tænke sådan. jeg vil da langt hellere kunne sige, fuck hvor er det fedt! Han har sørget for det. Gad vide hvad han har gjort? Det må jeg lige hører ham om, måske kan han give nogle fif. Men den er da superlækker hans nye lejlighed!

Hvorfor er det ikke de positive tanker vi vælger? Hvorfor vælger man altid de negative? I Min verden har det her ikke noget med Facebook at gøre! Det her handler om folks tankevaner, og folks (inkl. mig selv) generelle trang til altid at følge med uanset hvilket socialt medie det så er. Vi lever jo vores liv i gennem andres, og så bliver det jo også eget lettere, at nedgøre end eget, for nå ja! Så følger vi da bare lidt mere med her, g tænker flere negative ting.

Jeg kan godt forstå ideen med det her eksperiment, fordi man tvinger folk til at følge med i deres eget liv, i stedet for at leve igennem andres. Det synes jeg er en fantastisk ide! Men jeg synes det er forkert at bruge Facebook som “det store problem”, da jeg ser det overordnede problem ved tankemønstre og den dårlige vane med en mobil.

4048.roadsigns

Men vi vælger jo selv, hvad vi vil se på. Der er jo ingen der tvinger os til at tage fat i mobilen, hver gang chancen byder sig. Der er ingen der tvinger os til, at se billederne fra familiens ferie eller hvad det nu måtte være.

Det handler om ens tanke mønster! Smid mobilen når du er i gang med noget andet. Vær tilstede i nuet, og slip mobilen! Også i tankerne!!! Når du er på sociale medier, så se den positive vinkel! “Fedt for dem! Hvordan opnår jeg det sammen?” – Gør det!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Mor, der skal altså krymmel på!"